Binnenkijken bij

Henk en Ingrid

Binnenkijken bij Henk en Ingrid: Een Warme en Efficiënte en Moderne Keuken

Henk en zijn vrouw Ingrid hebben onlangs hun keuken laten verbouwen door Keukenhoff Tankens. Na 20 jaar vonden ze het tijd voor een nieuwe keuken en besloten ze om meteen ook een kleine uitbouw te doen en meer licht in de keuken te creëren. Wat begon als een eenvoudige vervanging van de keuken groeide uit tot een grootschalige verbouwing op de benedenverdieping. In dit artikel nemen we een kijkje in hun keuken en ontdekken we welke rol Keukenhoff Tankens speelde.

Het kiezen van de juiste kleuren

“Het was een uitdaging om de juiste kleur keuken te vinden bij onze tegels”, aldus Henk. “We wilden graag dat de kleuren onze keuken een warm gevoel zouden geven. Daarom namen we verschillende kleurstaaltjes en tegels mee naar huis en hebben uiteindelijk twee verschillende tinten aangevraagd om de juiste keuze te kunnen maken. Het resultaat is een warme taupekleurige keuken en een vloer met bruintint. Dit past ook mooi samen met het stenen keukenblad.”

Efficiënte indeling van de moderne keuken

Gezien de beperkte ruimte in hun keuken moesten Henk en Ingrid creatief zijn met de indeling. Henk legt uit: “We wilden graag een grote koelkast, dus kozen we voor hoge kasten in de hoek. Ook wilden we ruimte besparen, dus hebben we gekozen voor een combi-magnetron. We waren eerst een beetje sceptisch over een combi met oven en magnetron, maar ook de oven-functie van dit apparaten werkt uitstekend.”

Ze overwogen een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, maar Henk legt uit waarom ze dit uiteindelijk niet hebben gedaan: “Bij zo’n soort kookplaat verlies je de hele lade daaronder aan het afzuigsysteem. We wilden geen opbergruimte verliezen, dus kozen we voor een reguliere inductieplaat. De afzuiging hebben we in het plafond laten plaatsen met spotjes. Het is mooi weggewerkt en geeft ons een open zichtlijn in onze moderne keuken.”

De service van Keukenhoff Tankens

Henk is zeer te spreken over de service van Keukenhoff Tankens: “Het is fijn om zo’n flexibele en ongedwongen service te ervaren. Ze zijn gevestigd in ons eigen dorp, dus we konden makkelijk langslopen om vragen te stellen. We kregen de tijd om na te denken en werden niet onder druk gezet. We kregen gewoon goed advies. Als er problemen waren dan losten ze die snel en professioneel op. Wij zijn in ieder geval erg tevreden!”