Binnenkijken bij

Ellen en Corné

Binnenkijken bij Ellen en Corné: een moderne keuken met prachtige donkere elementen

Ellen en Corné wonen sinds een half jaar in hun nieuwbouwhuis, waar ze samen met hun drie kinderen genieten van het moderne interieur. De keuken speelt hierbij een centrale rol, want het is niet alleen een plek om te koken, maar ook om samen ontbijt klaar te maken en om te eten. Lees hieronder verder over hun keuzes rondom de nieuwe keuken.

Een slimme indeling voor ruimtelijkheid

Hoewel het stel in eerste instantie twijfelde of ze genoeg ruimte in de keuken zouden hebben, is het uiteindelijk goed uitgepakt. De keuken is voorzien van een kastenwand met een koelkast, vriezer, combimagnetron en een ruime opbergkast. Ellen is erg te spreken over de indeling: “We hebben eigenlijk genoeg ruimte, dus dat is soms maar net hoe het dan uitpakt. Ondanks de L-vorm hebben we door de kastenwand een ruimtelijk gevoel weten te creëren. Het is mooi verwerkt in de rest van het huis, waardoor het groter lijkt dan het eigenlijk is. Dat was een goed idee van Marco van Keukenhoff Tankens. De zijde van de kastenwand is bovendien afgewerkt met vakken, waardoor het naadloos aansluit bij de rest van de kamer.”

Een moderne keuken met een persoonlijke touch

Bij het ontwerp van de keuken wilden Ellen en Corné graag een moderne look, passend bij de trends van dit moment. Ellen vertelt enthousiast: “Ik had al bedacht dat ik greeploos wilde en een wat donkerdere uitstraling. Samen met Marco hebben we het ontwerp gemaakt en de materialen uitgekozen Hij stelde ook nog voor om verschillende materialen te gebruiken voor de kastenwand en de lades en kastjes. Dat pakte heel goed uit! Ons lichtere betonlook werkblad zorgt weer voor een mooi contrast.”

Een geslaagd project

“Je bent vanuit de keuken ook zo bij de eettafel”, vertelt Ellen. “Het is zo heel gemakkelijk om na het koken de pannen op tafel te zetten. Laatst keek ik vanaf de eettafel even de keuken in en toen werd ik gelijk blij. Er is een mooie lichtinval en de keuken is uiteindelijk toch wel echt heel mooi geworden.”

“Keukenhoff Tankens heeft ons heel goed geholpen en ze hielden zich goed aan alle afspraken en deadlines die bij een nieuwbouwhuis horen. Het is ook fijn dat ze zo dichtbij zitten. We houden er sowieso van om onze spullen bij lokale ondernemers te houden, maar het is ook een groot voordeel dat je er makkelijk even langs kan gaan. Ik zou andere mensen zeker aanraden om bij hen langs te gaan voor een keuken!”