Binnenkijken bij

Helenie en Wim

We hadden niet eerder met stoom gekookt, maar het bevalt heel goed.

Ze kozen dit nieuwe huis mede omdat de keuken perfect geschikt was voor de keukenopstelling die ze zo graag wilden. Het hele gezin van Helenie en Wim kookt, eet én leeft in de Beda-keuken met zwarte houtlook, die ze vonden bij Keukenhoff Tankens.

‘Ik kook erg graag. Het leek me heerlijk om genoeg ruimte te hebben om samen met onze jongens, Rafaël en Dylan, eten te maken en plek te hebben om met z’n allen bij elkaar te zitten. Zo’n keuken vonden we in deze woning’, vertelt Helenie. ‘We maken er ook erg veel gebruik van. In het begin zaten we hier echt altijd. Tegenwoordig zitten we ook regelmatig aan de eettafel die in de kamer ernaast staat.’

Zwarte keuken
Ze wilden graag een zwarte keuken en kozen voor de lichte houtnerf om de opstelling niet te massief te maken. De apparatenwand is ingebouwd in een witte omlijsting, prachtig afgewerkt met drie uitgelichte nissen. Het kookeiland en de tweede werkplek met de natte hoek hebben hetzelfde stoere cementgrijze werkblad dat doorloopt tot de vloer.

Free area kookplaat
‘De twee werkplekken zijn heel fijn. Ze zitten wel dichtbij elkaar – als je je omdraait heb je alles binnen handbereik – maar het geeft veel ruimte. En met de kookplaat op het eiland heb je verder ook nergens spetters. Het is een free area kookplaat waarop je de pannen kunt neerzetten waar je wilt. Dat is ideaal.’ Op de ‘natte werkplek’ zit een Quooker boven de gootsteen waar een handig afdruipgedeelte bijzit, pal boven de vaatwasser.

Een hoge koelkast en vriezer zitten aan de buitenzijden van de apparatenwand. Veel gemak in een gezin met opgroeiende kinderen biedt ten slotte de dubbele oven: één keer combimagnetron en één keer combi-stoom. ‘We hadden niet eerder met stoom gekookt, maar het bevalt heel goed. Het eten blijft er erg lekker door.’