Binnenkijken bij

Thomas en Karen

Binnenkijken bij Thomas en Karen: een lichte en moderne keuken vol ruimte

Thomas en Karen wonen al 19 jaar in hun gezellige huis, waar ze samen met hun vier kinderen dagelijks genieten van hun prachtige nieuwe keuken. Na jarenlang in een kleine keuken te hebben gekookt, besloten ze dat het tijd was voor een grote verandering. Met de hulp van Keukenhoff Tankens creëerden ze een lichte en functionele keuken die perfect past bij hun drukke gezinsleven. Hieronder vertelt Thomas over hun keuzes en ervaringen.

Behoefte aan meer ruimte

Toen Thomas en Karen hun huis 19 jaar geleden kochten, hadden ze een kleine keuken van Keukenhoff Tankens die net groot genoeg was voor hun toen nog jonge gezin. Inmiddels telt het gezin vier opgroeiende kinderen en ontstond de behoefte aan meer ruimte. “De kinderen worden ouder en nemen meer ruimte in, zowel qua eten als bewegen”, zegt Thomas. “In plaats van te verhuizen, besloten we ons huis uit te bouwen. We hebben 2 meter naar achteren en 2 meter opzij aangebouwd, waardoor er een hele hoekvorm bij is gekomen voor de keuken.” Het stel koos ervoor opnieuw in zee te gaan met Keukenhoff Tankens, waar ze al eerder goede ervaringen mee hadden gehad.

Modern en minimalistisch

Het ontwerp van de nieuwe keuken is modern en minimalistisch. “We houden van een minimalistische stijl en natuurlijke materialen”, zegt Thomas. “We hebben veel steigerhout in huis en die houtkleur komt terug in de kastenwand. Het is een houtlook fineer, wat het geheel een warme uitstraling geeft. Ook heeft de ruimte een grote glazen pui aan de achterkant, waardoor er veel natuurlijk licht binnenkomt. De lichte kleuren in de keuken benadrukken dit. Daarnaast hebben we gekozen voor een kookeiland dat uitkijkt naar de tuin en een geïntegreerde spoelbak voor het raam. Zo kun je tijdens het koken en afwassen lekker naar buiten kijken.”

Gezelligheid rond het kookeiland

Het kookeiland vormt het centrale punt van de lichte keuken. Een gezellig element dat hieraan is toegevoegd is het barretje. “We wilden graag een barretje in het blad laten vallen, wat voor een minimalistische afwerking zorgt”, legt Thomas uit. “We gebruiken het barretje echt veel. Als ik aan het koken ben, kan mijn vrouw er gezellig bij zitten als ze thuiskomt en andersom. Het is precies zoals we het ons hadden voorgesteld. We hadden er van tevoren goed over nagedacht en nu we het echt gebruiken, werkt het perfect.”

Tijd om te luisteren

Het stel was erg blij dat er goed naar hen werd geluisterd en dat er echt de tijd werd genomen om hun wensen en zorgen te begrijpen. Thomas benadrukt dit door te zeggen: “Er werd geluisterd naar wat we wilden en naar wat we belangrijk vonden in ons nieuwe huis. Mijn vrouw en ik maken niet graag overhaaste beslissingen, maar dat was geen enkel probleem bij Keukenhoff Tankens. Ook toen we een keuken hadden samengesteld dat boven ons budget was, werd er meegedacht hoe we dit konden terugbrengen naar een ontwerp binnen ons budget. Die persoonlijke benadering vind je niet overal.”