Binnenkijken bij

Jessica en Marwin

Veel ruimte en praktisch gemak in zwarte houtlook keuken

Ze namen ruim de tijd om hun keuzes te bepalen voor de keuken en badkamer in hun nieuwe woning, die ze lieten realiseren door Keukenhoff Tankens. De keuken (zwarte houtlook) kreeg een fijn ruimtelijke indeling met een groot kookschiereiland erin. In de fris lichte badkamer valt de mooie combinatie op van grote JOS.-tegels met de hexagon-tegels in dezelfde grijstint.

Marwin is zelf bouwkundige, dus hij boog zich zelf over de opzet van de keukenindeling. ‘Een kookeiland vonden we mooi, maar dat zou maar drie kastjes lang zijn. Daarom hebben we voor een kookschiereiland gekozen, waarin we wel vier kastjes van 60 centimeter kwijt konden’, vertelt hij. ‘Jessica heeft de kleuren en materialen uitgekozen. De zwarte houtlook is mooi en is bovendien niet te ‘besmettelijk’ in een gezin met jonge kinderen.’

Met het oog op de kinderen lieten ze ook de oven – net als de overige keukenapparaten van Pelgrim – hoog plaatsen in de achterwand. Daarnaast zit de hoge koelkast. Vriesladen zitten onder de oven. Op het betonlook werkblad koken ze op de BORA inductieplaat met kookveldafzuiging en met de Quooker.

Ligbad en inloopdouche
Zo genieten ze ook in de lichte badkamer van veel comfort met het (dubbele lig-) bad en met de ruime inloopdouche. Voor een perfecte match met de sfeervolle vloer- en wandtegels van JOS. vonden ze zelf de hexagon-tegels die 21 verschillende afwerkingen hebben en daardoor een extra levendig patroon vormen.

Eén aanspreekpunt
Tankens was de aannemer voor de nieuwbouwwoning van Jessica en Marwin. Voor de badkamer en keuken viel de keuze mede daardoor op Keukenhoff. ‘Het is fijn om één partij te hebben die verantwoordelijk is voor het hele project. Je hebt één aanspreekpunt en hebt zekerheid dat de planning op elkaar is afgestemd. Daardoor word je helemaal ontzorgd.’