Binnenkijken bij

Therèse en Peter

Het is veel meer dan ‘alleen maar een sfeervolle zwarte keuken’ geworden

De aanbouw aan hun woning werd mede ingegeven door de wens van een grotere keuken. De sfeervolle zwarte keuken die Therèse en Peter bij Keukenhoff Tankens vonden is veel meer dan ‘alleen maar een keuken’ geworden. Hier wordt gezellig geborreld, gewerkt en geleefd.

Therèse en Peter wonen niet ver bij Keukenhoff Tankens vandaan, in het Land van Heusden en Altena in Brabant. Ze bereidden zich goed voor op hun nieuwe keukenontwerp, bezochten ook wel meerdere keukencentra, maar vonden alles wat ze zochten bij Keukenhoff in Andel. ‘Tankens was de aannemer voor onze aanbouw’, vertelt Therèse. ‘Het was fijn om alles onder één dak te hebben. Bovendien zagen we bij Keukenhoff gelijk de houtnerf die we wilden; voor een zwarte keuken die modern is, maar niet té strak.’

Kookeiland
Op een relatief bescheiden aantal vierkante meters is de ruimte optimaal gebruikt in dit keukenontwerp. Al wat Therèse, Peter en de kinderen nodig hebben heeft daarin zijn plek gekregen en nog altijd is er ruim voldoende plaats om langs elkaar heen te bewegen tussen het kookeiland en de koffiecorner te midden van de hoge kasten.

Twee ovens
‘Ik houd erg van koken en bakken en van nieuwe recepten uitproberen’, zegt Therèse. ‘Daarom wilde ik graag twee ovens: een stoomoven en een bakoven. En omdat we met z’n vieren zijn in huis wilden we een grote koelkast. Alle keukenapparatuur is van Pelgrim; alles mooi uit dezelfde lijn.’ De geïntegreerde afzuiging in de inductiekookplaat bevalt uitstekend en blij zijn ze ook met de Quooker. De koelkast en vaatwasser hebben een handvat, verder is de keuken greeploos gehouden.

Alle gemakken in het gebruik zijn dus toegepast. Verder brengen de barstoelen aan het kookeiland veel gezelligheid. ‘We zitten er lekker te borrelen ’s avonds en overdag zit ik hier vaak te werken’, besluit Therèse. ‘We maken er erg veel gebruik van.’