Binnenkijken bij

Dick en Jamie

Dat vonden we een mooie combinatie

Dick en Jamie gingen van een grotere keuken in hun vorige woning naar een keuken in een veel beperktere ruimte. Ze wilden toch graag weer een grotere keukenopstelling en dus besloten ze om speciaal daarvoor een aanbouw te laten bouwen. Helenie van Keukenhoff Tankens hielp hen daarin deze sfeervolle leefkeuken te realiseren.

‘Het was in coronatijd, dus we konden aanvankelijk niet naar Keukenhoff toe’, vertelt Jamie. ‘Maar Helenie is bij ons thuis geweest om ons te helpen, met staaltjes om de kleuren en materialen te kiezen.’ In de basis hadden Dick en Jamie al een goed beeld van wat ze wilden. Een keuken in landelijke stijl als deze hadden ze in hun vorige huis ook al, met de verticale belijning van de kastjes en de subtiele greepjes.

‘Vroeger hadden we er een donkerder blad bij en een donkerder vloer, maar hier vonden we de lichtere houtlook gezelliger. Toen de lockdown voorbij was, konden we gelukkig toch een keer in de showroom kijken en zagen we deze keuken met dit blad. Dat vonden we een mooie combinatie.’

Hoge en lage kasten

Een keukeneiland achter de eettafel was het uitgangspunt. De wand daarachter is indrukwekkend breed, maar nooit te massief door de combinatie van hoge en lage kasten. Zo blijft het aanzicht open en luchtig. ‘In de vorige keuken zaten twee nog vrij nieuwe Miele-ovens en een vaatwasser van Miele. Die heeft Helenie een plekje gegeven in dit ontwerp, het zou zonde zijn geweest om die weg te doen. We zijn op inductie gaan koken, Keukenhoff heeft ook de ombouw om de kasten gemaakt en daarin de afzuigkap verwerkt.’

Kinderhoekje

Aan de voorkant van het eiland gaan de kastjes open met een greeploos touchsysteem; zo kunnen de kinderen makkelijk bij hun speelgoed. Zij hebben ook nog een mooi eigen speelhoekje in de keuken. ‘Helenie kwam met het idee van een apart tafeltje om aan te knutselen of huiswerk te maken’, besluit Jamie. ‘Dick heeft dat daarna zelf zo gemaakt.’